Hilton Slussen

KFS och Pactas första gemensamma konferens

Den 9 november hölls KFS och Pactas första gemensamma konferens på Hilton Slussen. Temat var progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta.

Tema: Progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta

Förändring och utveckling är ett normalt och nödvändigt tillstånd i organisationer som ska växa och vill vara relevanta. Det ställs höga krav på ledare, chefer och medarbetare idag då förändring och omställning är ett konstant tillstånd. Det kräver ett modernt sätt att leda. Genom den här dagen ville vi ge er inspiration, nya tankar, möjlighet till erfarenhetsutbyte samt verktyg i hur ni kan ha ett progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta. 

Den 2 januari 2018 går vi formellt samman och bildar en ny nationell arbetsgivarorganisation. Vi tog därför tillfället i akt att bjuda in dig som är ordförande, vd, förbundschef och personalchef till en dag som går i ledarskapets tecken. Pactas strategiska VD- och ordförandedag och KFS Ledarskapsdagar smälter därmed samman och ersätts med denna nya mötesplats – fullspäckat med inspiration och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra ledare inom verksamheter från både Pacta och KFS.

Program

10-11 Pacta och KFS bildar ny nationell arbetsgivarorganisation. Nulägesbild gavs av Monica Ericsson, vd KFS, Markus Gustafsson, vd Pacta samt Sylvia Michel, nybildade bolagets styrelseordförande. 

11-12 Katarina Gospic: Att leda med hjärnan. Fatta beslut som leder mot dina mål. Vad säger den senaste hjärnforskningen om vad som skapar en hållbar arbetsmiljö som främjar och utvecklar ledarskapet och organisationen som helhet? Hjärnan står i centrum när Katarina Gospic föreläste om beslutsfattande, ledarskap, prestation, hälsa och arbetsmiljö. Hon föreläste på ett entusiasmerande sätt om hur hjärnan fungerar, för att vi ska kunna prestera och må bättre i dagens utmanande miljö.

12-13 Lunch

13–14.30  Mats Tyrstrup presenterade och föreläste om det nya arbetsgivarperspektivet och relationsskrädderiet. Med utgångspunkt i en uppsättning tecken på kraftig samhällsomvandling diskuterade Mats vad som ligger framför oss i termer av förändringar av arbetslivet. Några exempel är nya sätt att organisera arbete, nya arbetsformer men även ett förändrat ledarskap och medarbetarskap.

14.30-15.00 Kaffe

15.00-16.00 Anna Bellman ledde ett inspirerande och interaktivt pass med er i publiken där fokus låg på hur ni som ledare ser på ert många gånger komplexa uppdrag inom samhällsnyttiga verksamheter. Vad är era förväntningar och behov vad gäller er nya arbetsgivarorganisation? Tanken var att skapa en dialog där medlemmarna fick tillfälle att ge oss värdefull input.

16.30 Avslutningsmingel

 

Talare

 Katarina Gospic

Katarina Gospic är utbildad läkare (M.D.), forskare (Ph.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet. Hon har mer än tio års erfarenhet av hjärnforskning och hennes doktorsavhandling handlade om neuroekonomi, beslutsfattande och känsloreglering. Katarina Gospic är författare till bästsäljande ”Välj Rätt! En Guide Till Bra Beslut” och ”Den Sociala Hjärnan”, ”Neuroledarskap” samt ”Neurodesign”. År 2013 var hon en av årets sommarpratare i radio och numera är hon även en av profilerna i Stockholm Hall of Fame på Arlanda. Hon är ett välkänt ansikte i TV-soffan där hon regelbundet delar med sig av sin expertis kring hur hjärnan fungerar.

 

Mats Tyrstrup

Mats Tyrstrup är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och forskare med inriktning på ledarskap och chefers arbete respektive innovations- och förnyelseprocesser i kvalificerade tjänsteverksamheter.

Mats har stor erfarenhet av rådgivningsuppdrag åt företagsledare/toppchefer inom både privat och offentlig sektor och av styrelsearbete inom en rad olika företag med varierande verksamhetsområden. För tillfället sitter Mats i styrelsen för finansbolaget RPM Risk & Portfolio Management AB.

 

Anna Bellman

Anna Bellman är en mycket erfaren föreläsare, moderator och talartränare med stor erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Anna har erfarenhet av ledande positioner inom näringslivet, har själv drivit bolag och har arbetat som radio- och tv-journalist med vana från direktsändningar. Hon vet vad som skapar ett engagemang hos publiken.

Har du några frågor?

Christina Lingdén

Kontaktperson

Christina Lingdén

Kommunikationschef

Telefon: 08-452 72 76

E-post: christina.lingden@sobona.se

Pia Saajakari

Pia Saajakari

Administrativ chef

Telefon: 08-452 72 74

E-post: pia.saajakari@sobona.se