Arkiv

 • Nytt läraravtal möter lärarbristen

  [Pressmeddelande]

  Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation, SKL och Lärarnas Samverkansråd, där de båda lärarfacken ingår, är överens om ett nytt avtal för lärarna i kommunal sektor. För att klara skolans kompetensförsörjning krävs ett fördjupat samarbete mellan arbetsgivare och fackförbund.

 • Medlemsdagarna 2018: Stort tack för den här gången – nu heter vi Sobona!

  Under Medlemsdagarna 2018 var det premiär för namnet på den nya sammanslagna arbetsgivarorganisationen: Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation. På Münchenbryggeriet i Stockholm gick organisationens första gemensamma arrangemang av stapeln och därmed samlades nästan 400 representanter från våra medlemsföretag för att genom föreläsningar och paneldiskussion ta del av temat - Hållbarhet och kompetensförsörjning. På scen kunde vi se bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, Magdalena Gerger – vd på Systembolaget och Ida Texell, förbundsordförande för räddningstjänsten i Attunda.

 • Servicetelefonen stängd den 8 juni

  Vår servicetelefon kommer under fredagen den 8/6-18 att vara stängd p.g.a. konferens. Vi hälsar er varmt välkomna åter på måndag igen, då servicetelefonen är öppen som vanligt.

 • Sobona är namnet på Sveriges nya arbetsgivarorganisation

  [Pressmeddelande]

  Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation – har bildats genom en sammanslagning av arbetsgivarorganisationerna KFS och Pacta. Idag samlas cirka 400 medlemmar vid Sobonas medlemsdagar och årsstämma i Stockholm och namnet på den nya arbetsgivarorganisationen presenteras för första gången.

 • KFS avslutande årsstämma

  Idag har KFS avslutande årsstämma genomförts i Stockholm då det historiska beslutet om KFS upplösning togs. Ännu en milstolpe – den sista i vår nu trettioåriga historia! Nu skrivs nya kapitel i den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova satsar på handledning

  För att lyckas med sin kompetensförsörjning som ett led i deras företagskulturarbete har återvinningsföretaget Renova valt att satsa på handledning och introduktion. Under en ettårsperiod ska totalt 300 chaufförer gå den handledarutbildning som erbjuds KFS/Pactas medlemsföretag och som förväntas skapa goda effekter i hela organisationen. – Vi kommer att behöva rekrytera mycket framöver och chaufförerna är våra främsta ambassadörer både för yrket och verksamheten, säger Renovas vd Anders Åström.

 • Kallelse till föreningsstämma och bolagsstämma

  Kallelse har nu gått ut till VD eller motsvarande i samtliga medlemsföretag/organisationer i Arbetsgivarförbundet Pacta och Pactarb AB (KFS och Pacta, den nya föreningen DNF).

 • Intervju med vd Per Nordenstam: Stor nyfikenhet på framtidens arbetsgivarorganisation

  - Det är med stolthet och framtidsfokus som vi nu gemensamt tar steget in i en ny organisation. Jag tror att medlemmarna på lite sikt kommer att uppleva att vi blir en än mer starkare och tydligare part och att vi kommer att lyfta medlemsservicen till en ännu högre nivå. Den vanligaste frågan jag får? Det är vad vi ska heta, säger Per Nordenstam som nu varit vd för framtidens arbetsgivarorganisation i drygt två månader. I den här intervjun får vi lära känna Per lite mer och dela hans framtidssyn och reflektioner inför sammanslagningen mellan KFS och Pacta.

 • Ny kontaktperson för Sverige Tillsammans

  För att underlätta kompetensförsörjningen för våra medlemsföretag har KFS/Pacta ett samarbete med Arbetsförmedlingen inom ramen för Sverige Tillsammans. Syftet är att skapa lokala kontaktvägar för våra medlemmar in till Arbetsförmedlingen, och därmed ge bland annat nyanlända arbetssökande möjlighet att komma in på arbetsmarknaden genom exempelvis praktikplatser och YA-anställningar hos våra medlemsföretag. Vår nya kontakt på Arbetsförmedlingen, Jens Rothman, berättar mer om samarbetet.

 • Integration, mångfald och stärkt företagskultur på Sundsvall Elnät och ServaNet

  Som kommunägt bolag ligger det i Sundsvall Elnäts intresse att bidra med integrationsstärkande insatser för att hjälpa kommunen nå de mål som satts upp kring integration och mångfald. Bolaget, som deltar i Energiuppropet, har därför tillsammans med ServaNet öppnat upp för att ta emot nyanlända praktikanter och samtidigt förbättra företagskulturen i organisationen.

 • Integration, mångfald och stärkt företagskultur på Sundsvall Elnät och ServaNet

  Som kommunägt bolag ligger det i Sundsvall Elnäts intresse att bidra med integrationsstärkande insatser för att hjälpa kommunen nå de mål som satts upp kring integration och mångfald. Bolaget har därför tillsammans med ServaNet öppnat upp och förberett för att ta emot nyanlända praktikanter och samtidigt förbättra företagskulturen i organisationen. HR-chefen Kristina Blombäck och konsulten Kristina Lockner berättar om hur de gått till väga.

 • Avvikande öppettider under våren

  På grund av konferens, helgdagar och medlemsdagar har vi under våren avvikande öppettider. Ta del av dem här!

 • ​Nytt avtal har träffats mellan KFS och Vårdförbundet för branschen Vård och Omsorg

  [Pressmeddelande]

  ​KFS och Vårdförbundet har idag kommit överens om ett nytt tvåårigt avtal för branschen Vård och Omsorg som gäller för perioden 2018-04-01 till och med 2020-03-31. Avtalet innehåller inte några angivna löneökningsnivåer.

 • Välkommen, Cecilia Tazewell!

  Idag hälsar vi vår nya förhandlare, Cecilia Tazewell, välkommen. Cecilia kommer senast från Jusek och kommer att ansvara för branscherna Personlig assistans och Vård och Omsorg.

 • Öppettider under påskveckan

  Under påskveckan har kansliet avvikande öppettider. På skärtorsdagen den 29/3 stänger vi kl. 12.00 för att öppna åter som vanligt den 3/4. Vi vill passa på att önska er alla en glad påsk!

 • Öppettider under påskveckan

  Under påskveckan har kansliet avvikande öppettider. På skärtorsdagen den 29/3 stänger vi kl. 12.00 för att öppna åter som vanligt den 3/4. Vi vill passa på att önska er alla en glad påsk!

 • Överlåtelseavtal undertecknat idag för samgåendet mellan KFS och Pacta

  [Pressmeddelande]

  Det formella överlåtelseavtalet där KFS överlåter sin förening till den nya arbetsgivarorganisationen är idag undertecknat. Därmed är sammanslagningen för att skapa den nya arbetsgivarorganisationen ett faktum.

 • Introduktion av din nya arbetsgivarorganisation

  Välkommen på introduktionsdag om din nya arbetsgivarorganisation den 25 april! Under dagen får du bland annat information om de avtal som finns och vilket stöd och service som erbjuds dig som medlem. Vi välkomnar även dialog och delaktighet kring övriga funderingar om den nya organisationen.

 • Uppdaterat utbildningsutbud

  Gå en kurs i vår! I vårt uppdaterade utbud finns bland annat kurser i arbetsrätt och arbetstid, samt fler workshoptillfällen i handledning. Välkommen med din anmälan!

 • Medlemsdagarna 2018

  Vi på Pacta/KFS är stolta och glada över att få välkomna dig som medlem till våra första medlemsdagar med förenings- och årsstämma. För första gången möts vi i Sveriges nyaste arbetsgivarorganisation för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar. Var med och skapa historia!