Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Hallå där Eva Glaumann, berätta mer om Jobbsprånget!

  Under Sobonas medlemsdagar hade deltagarna möjlighet att träffa Eva Glaumann som är projektledare på Jobbsprånget – programmet som hjälper nyanlända akademiker till praktik på företag och organisationer. Snart börjar nästa praktikperiod och vi passade därför på att fråga henne allt du behöver veta för att även ditt företag ska kunna medverka.

 • Servicetelefonen stängd den 14 juni

  Idag den 14 juni håller servicetelefonen stängt på grund av medarbetarkonferens. Den öppnar igen imorgon!

 • Branschvalidering för framtida utveckling inom återvinning

  Att inventera och synliggöra kompetens inom företag innebär fördelar för både arbetsgivare och medarbetare. Genom att samarbeta med andra branschaktörer kan det även leda till en starkare bransch för framtiden. Bland återvinningsföretag inom Sobona pågår nu ett pilotprojekt om just branschvalidering. – Förhoppningen är att vi kan sätta en nationell branschgemensam standard för olika yrkesroller, säger Conny Larsson, projektledare på Sobona.

 • Medlemsdagarna 2018: Stort tack för den här gången – nu heter vi Sobona!

  Under Medlemsdagarna 2018 var det premiär för namnet på den nya sammanslagna arbetsgivarorganisationen: Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation. På Münchenbryggeriet i Stockholm gick organisationens första gemensamma arrangemang av stapeln och därmed samlades nästan 400 representanter från våra medlemsföretag för att genom föreläsningar och paneldiskussion ta del av temat - Hållbarhet och kompetensförsörjning. På scen kunde vi se bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, Magdalena Gerger – vd på Systembolaget och Ida Texell, förbundsordförande för räddningstjänsten i Attunda.

 • Servicetelefonen stängd den 8 juni

  Vår servicetelefon kommer under fredagen den 8/6-18 att vara stängd p.g.a. konferens. Vi hälsar er varmt välkomna åter på måndag igen, då servicetelefonen är öppen som vanligt.

 • Sobona är namnet på Sveriges nya arbetsgivarorganisation

  [Pressmeddelande]

  Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation – har bildats genom en sammanslagning av arbetsgivarorganisationerna KFS och Pacta. Idag samlas cirka 400 medlemmar vid Sobonas medlemsdagar och årsstämma i Stockholm och namnet på den nya arbetsgivarorganisationen presenteras för första gången.

 • KFS avslutande årsstämma

  Idag har KFS avslutande årsstämma genomförts i Stockholm då det historiska beslutet om KFS upplösning togs. Ännu en milstolpe – den sista i vår nu trettioåriga historia! Nu skrivs nya kapitel i den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova storsatsar på handledning

  För att lyckas med sin kompetensförsörjning som ett led i deras företagskulturarbete har återvinningsföretaget Renova valt att satsa på handledning och introduktion. Under en ettårsperiod ska totalt 300 chaufförer gå den handledarutbildning som erbjuds KFS/Pactas medlemsföretag och som förväntas skapa goda effekter i hela organisationen. – Vi kommer att behöva rekrytera mycket framöver och chaufförerna är våra främsta ambassadörer både för yrket och verksamheten, säger Renovas vd Anders Åström.

 • Kallelse till föreningsstämma och bolagsstämma

  Kallelse har nu gått ut till VD eller motsvarande i samtliga medlemsföretag/organisationer i Arbetsgivarförbundet Pacta och Pactarb AB (KFS och Pacta, den nya föreningen DNF).

 • Intervju med vd Per Nordenstam: Stor nyfikenhet på framtidens arbetsgivarorganisation

  - Det är med stolthet och framtidsfokus som vi nu gemensamt tar steget in i en ny organisation. Jag tror att medlemmarna på lite sikt kommer att uppleva att vi blir en än mer starkare och tydligare part och att vi kommer att lyfta medlemsservicen till en ännu högre nivå. Den vanligaste frågan jag får? Det är vad vi ska heta, säger Per Nordenstam som nu varit vd för framtidens arbetsgivarorganisation i drygt två månader. I den här intervjun får vi lära känna Per lite mer och dela hans framtidssyn och reflektioner inför sammanslagningen mellan KFS och Pacta.