KFS-dagarna 2017

KFS största medlemsarrangemang KFS-dagarna går av stapeln i Umeå den 17-18 maj. Temat i år är mod att skapa hållbar samhällsnytta och vi utlovar som vanligt ett spännande konferensprogram med en mix av olika ingredienser. Vi håller till mitt i city på Umeå Folkets Hus men som vanligt kommer vi att göra utflykter och lära känna den stad vi möts i. Umeå har mycket goda kommunikationer vilket gör det enkelt att ta sig till och från staden. Missa inte KFS-dagarna 2017 - anmälan är öppen hela april!

I en värld som präglas av globala utmaningar och där frågor om inkludering, digitalisering och globalisering kräver allt mer av företagen inom samhällsnyttan behövs mod. KFS medlemmar är närmare, klokare och långsiktigare företag inom samhällsnyttan. Varje dag levererar ni samhällsnyttiga tjänster och service och bidrar till långsiktig och hållbar samhällsutveckling. För att göra detta riktigt bra krävs det mod: Modiga medarbetare, ledare och organisationer. Mod att vara den som driver samhällsutvecklingen, mod att fatta hållbara och långsiktiga beslut, att våga ligga steget före, vara lite obekväm och se bort från kortsiktiga lösningar. Temat på årets KFS-dagar är valt för att inspirera er att fortsätta vara modiga – att våga sticka ut och utmana.

Årets KFS-dagar blir historiska. Efter några års intensivt arbete med frågan kommer vi att genomföra en medlemsomröstning om att skapa en ny arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta. Inte minst i den processen har det krävts mod att hitta vägar och fatta kloka beslut. Under resans gång har vi vågat utmana föreställningar, omprövat gamla tankesätt och hittat kreativa lösningar för att nå fram till visionen om att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige. Vi hoppas att ni vill vara med på vår fortsatta resa mot att tillsammans skapa långsiktig stabilitet, utvecklingskraft och ännu bättre service till dig som medlem. Läs mer på www.kfs.net/framtid

Som vanligt fylls KFS-dagarna av inspirerande föreläsningar, seminarier och samtal. Vi kommer att lyfta fram goda exempel från medlemsföretagen, varvat med några av Sveriges bästa föreläsare på temat mod och beslutsfattande. Och inte minst så delas vårt årliga KFS-pris ut till den eller de medlemsföretag som utmärkt sig och gjort exceptionella insatser inom hållbar samhällsnytta! Du har väl ansökt om priset för 2017? Läs mer och ansök här >

Tillsammans skapar vi samhällsnytta. Kom och gör din röst hörd. Varmt välkommen till årets KFS-dagar!

Ann-Sofie Wågström, ordförande KFS styrelse

Monica Ericsson, vd KFS


Program dag ett

10.00-11.45 Stadsrundtur

Följ med på en stadsrundtur där vi tar dig runt till flera av landmärkena i Umeå. Vi kommer att åka bekvämt med buss och få guidning på vägen. Under resan görs några små stopp på några av stadens många sevärdheter. Vi startar med buss från Umeå Folkets Hus kl. 10.00 och återvänder till lunch kl 11.45.

10.30 Registrering öppnar på Umeå Folkets Hus 

11.30 Lunch öppnar på Umeå Folkets Hus, restaurang Äpplet

 

[10.00-12.00 Styrelsemöte]

13.00 KFS-dagarna öppnar

  • KFS-dagarna öppnar i lokalen Idun: Första huvudtalaren: Ari Riabacke, Fil. Dr. i beslutsfattande: Att våga är att vinna – i livet och på jobbet

Årets KFS-pris delas ut

14.30-15.00 Kaffepaus

15.00 KFS Årsstämma

Omröstning i frågan om KFS framtid. Stämmohandlingar och beslutsunderlag skickas ut enligt särskild ordning i god tid innan årsstämman. 

17.00 Avslutning 

19.30 Samling för middag med underhållning Restaurang P5 (Vid U&Me Hotell)

 

Program dag två
(Kulturprogrammet flyttat till eftermiddag)

08.30 Lottie Knutson, styrelseproffs, författare, journalist och f d informationsdirektör Modet att agera och utmana för att uppnå framgång i ditt företag

10.00 Parallella seminarier – välj mellan:

  1. Årets pristagare KFS-priset: Vem blir årets förstapristagare och mottagare av hedersomnämnanden i ett seminarium om hur de lyckats skapa affärsmässig samhällsnytta.
  2. Mod att skapa en inkluderande arbetsplats. Thomas Nylund, förbundsordförande Gästrike Återvinnare och Anki Haglund, vd på Matlaget i Gällivare
  3. Bortom förbindelsepunkten – att gå utanför ramar och konventioner. Ett moraliskt och socialt ansvar för VAKIN. Tomas Blomqvist, vd och Ingrid Undén Lindehell, HR-chef på Vakin i Umeå
  4. Mod att sätta tuffa hållbarhetmål. Göran Ernstson, vd Umeå Energi 

10.45 Kaffepaus

11.15 Aron Anderson, Föreläsare, äventyrare och inspirationscoach: Mod att se möjligheterna i livet

12.30 Avslutning och lunch to-go

13.15-15.00 Kulturprogram - välj mellan: 

Alternativ 1: Västerbottens museum

Följ med på guidad tur på Västerbottens museum och hör om drömmar om ett bättre liv. Från Sune Jonssons Västerbotten på 1950-talet till Albert Wikings stjärnspäckade porträtt i utställningen We have a dream.

Buss avgår från Umeå Folkets hus ca kl 13.10. Åter till Folkets hus kl 14.30. Vill du hellre upptäcka museet på egen hand så går det fint. Finns också museishop och populärt café. Läs mer på www.vbm.se.

Alternativ 2: When in Umeå - passa på att besöka Guitars The Museum på en exklusiv visning av den unika och världsberömda samlingen av gitarrer. Museet visar bröderna Åhdens livsverk: En samling av instrument och tillhörande föremål som tar språnget från 50-tal fram till idag. Det handlar om en gitarrsamling som, av de ledande musikmagasinen, är ansedd som den som den finaste i världen. Våra gäster på TripAdvisor rankar oss som Umeås besöksmål nr:1 och dessutom Sveriges populäraste museum utanför tullarna. http://www.guitarsthemuseum.com/

Välj aktivitet när du anmäler dig – kulturprogrammet är helt kostnadsfritt och avslutas senast kl 15.00 för återfärd med buss till Folkets Hus samt flygplatsen.

 

http://login3.axaco.se/C12571F400166B19/registrationForm?openagent&unid=B44E2DEB14D86186C12580A500511733

Registrering

Registreringen till KFS årsstämma och KFS-dagarna sker på Umeå Folkets hus mellan kl 10.30-12.00.

Hotell

Det finns förbokade rum på tre hotell i centrala Umeå. Vilka det är framgår av anmälningssystemet.  

Anmälan

Anmälan är öppen under hela april. Avbokning kan ske utan kostnad fram till den 3 april. Efter det tas en administrativ avgift ut om 1500 kronor.

Anmäl dig genom att klicka på anmälningsknappen nedan. På anmälningssidan finns även hotellalternativ. KFS har förbokat hotellrum men dessa släpps den 10 april. För att vara säker på att få boende är det bra att boka innan dess. 

Tyvärr kan vi inte hantera anmälningar via post, e-post eller telefon. Programmet under KFS-dagarna är en medlemsförmån, men kostnader för resa och logi står deltagaren för. Boendet betalas av deltagaren direkt via Umeå Folkets Hus som sköter anmälningarna.

Anmälningsknapp

KFS-dagarna 2017 inbjudan

Frågor?

  • Har du frågor gällande anmälan eller logi är du välkommen att kontakta: Katarina Nilsäter, konferenskoordinator Umeå Folkets Hus, katarina.nilsater@umeafolketshus.se eller 090-15 62 37, 070-63 03 283.
  • För övriga frågor kontakta: Annelie Hedenström, KFS, annelie.hedenstrom@kfs.net eller 08-556 009 71.
  • Frågor kring program, föreläsare och dylikt besvaras av Christina Lingdén, KFS, 08-55600962 eller christina.lingden@kfs.net

 

 

Vill du veta mer?

Christina Lingdén

Kontaktperson

Christina Lingdén

Kommunikationschef

Telefon: 08-556 009 62

E-post: christina.lingden@kfs.net

Annelie Hedenström

Annelie Hedenström

Servicechef

Telefon: 08-556 009 71

E-post: annelie.hedenstrom@kfs.net