Arkiv

 • Träffa KFS på Skolforum

  KFS finns på plats på den årliga mötesplatsen för lärare och skolledare som pågår den 31/10-1/11 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Träffa oss i monter C 01:09 och prata om vad vi kan erbjuda som arbetsgivarorganisation.

 • ​Avtal för Trafikbranschen klara med Vision

  [Pressmeddelande]

  KFS har kommit överens med Vision om nytt ettårigt avtal för Trafikbranschen. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2% och gäller för perioden 1 oktober 2016 till och med 30 september 2017. - Vi är nöjda med avtalet då det är konkurrensneutralt i förhållande till branschen i övrigt. Det kommer att gynna våra medlemsföretag, säger Anna Steen, t f förhandlingschef på KFS.

 • HR-chefsnätverk med hjärnan i fokus

  Idag hälsar vi HR-chefsnätverket välkomna till höstens träff i Stockholm. Temat är "Hållbar hjärna i tider av förändring" under ledning av Marie Ryd. Cirka 30 HR-chefer från hela landet är samlade för att dela med sig av erfarenheter och utmaningar de möter i sina verksamheter.

 • Anmälan till handledarutbildningen

  Den 25 oktober är det premiär för KFS nya handledarutbildning. Det första utbildningstillfället sker i Lund hos Kraftringen. Anmäl dig och läs mer här.

 • Basbelopp för 2017

  Prisbasbeloppet för 2017 är fastställt till 44 800 kr (2016: 44 300 kr). Prisbasbeloppet används bland annat till att bestämma högsta nivån för sjukpenninggrundande inkomst och för vilka inkomster som kompletterande föräldrapenningen ska betalas ut enligt branschavtalet.Basbeloppen fastställs varje år och används både i ersättningar i lag och branschavtal.

 • Debattartikel i Dagens Samhälle: ”Ett tunnelseende med dödlig konsekvens”

  Assistans. En MS-sjuk kvinna dog på en offentlig toalett till följd av en snäv tolkning av hennes faktiska assistansbehov. Den tragiska olyckan möjliggjordes av att såväl politiker som berörda myndigheter valt att låta tunnelseende och okunskap styra i stället för att lyssna på sakkunniga inom LSS, vilket gör att lagens grundläggande intentioner inte följs. Vem tar ansvar för det?

 • ​KFS-medlem tar fram parlör för nyanlända ingenjörer

  [Pressmeddelande]

  KFS medlemsföretag Kraftringen lanserar idag en svensk-engelsk-arabisk energiparlör. Syftet är att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter med bakgrund i Mellanöstern.

 • KFS och Kommunal tecknar avtal för bransch Trafik

  [Pressmeddelande]

  KFS har idag kommit överens med Kommunal om nytt ettårigt avtal för Trafikbranschen. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2% och gäller för perioden 2016-10-01 till och med 2017-09-30.

 • Du har väl anmält dig till medlemsdialogen?

  Samtliga medlemmar välkomnas under hösten till dialog om KFS framtida inriktning. Vi hoppas att du tar möjligheten att delta för att få information och samtala om det utvecklingsarbete som bedrivits av KFS styrelse om vår framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Hittills har vi mött många branscher, men under oktober och november återstår flera tillfällen.

 • KFS söker en förhandlare

  Nu förstärker vi med ytterligare en förhandlare. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av förhandling och dokumenterad erfarenhet av arbetsrätt. Välkommen till en verksamhet som är inne i en spännande utvecklingsfas och till vårt professionella och uppskattade förhandlarteam.

 • Dags att rapportera lönestatistik

  Nu är det dags för den årliga insamlingen av anställningsuppgifter för att ta fram lönestatistik. Uppmaningen går till den som är lönestatistikansvarig på samtliga medlemmar i KFS.

 • Kreativa hållbara energilösningar i Kraftringens kunskapstävling Spänningssökarna.

  Vem hittar på den mest innovativa lösningen för hur vi ska hantera framtidens energibehov – och presenterar den på ett pedagogiskt sätt? Svaret vet vi den 22 november då finalen i Spänningssökarna 2015 för 1200 niondeklassare äger rum. Arrangör är Kraftringen, ett av KFS medlemsföretag.

 • KFS lanserar ny handledarutbildning

  Nu lanserar KFS en helt ny handledarutbildning som ska stödja medlemsföretagen när nya medarbetare introduceras på arbetsplatsen. – Utbildningen är ett led i vårt inkluderingsarbete med målet att stödja våra medlemsföretag i introduktionen av nya medarbetare. Genom det bidrar vi till att fler personer, såväl unga som nyanlända, introduceras och inkluderas i yrkeslivet, säger Monica Ericsson, vd på KFS.

 • Nytt inom arbetsmiljö

  Här kan du ta del av omvärldsbevakning kring arbetsmiljö i Sverige som vi tar fram varje månad. Rapporterna sammanställs för KFS av Karin Lindgren, Liv och arbete.

 • Inbjudan till KFS Ledarskapsdagar 17-18 november

  Välkommen till KFS Ledarskapsdagar, (tidigare Ordförande/VD-konferens)! I år erbjuder vi ett program på temat Ledarskap i förändring med inspirerande huvudtalare som Pär Mårts, Eva Hamilton, Kajsa Balkfors och Klas Hallberg. Är du ledare eller arbetar med ledarskap i olika former? Läs vidare och anmäl dig redan idag.

 • Snart startar KFS handledarutbildning

  Den 28 september lanserar KFS en helt nyframtagen handledarutbildning för att stötta medlemsföretagen i introduktion av nya medarbetare.

 • Anmäl dig till höstens medlemsdialog

  Under hösten kommer vi att bjuda in samtliga branscher till medlemsdialog om KFS framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Läs mer och anmäl dig här.

 • KFS kansli har stängt måndag och tisdag

  Under måndagen och tisdagen är KFS personal på planeringsdagar, kansliet håller därför stängt.

 • KFS förhandlingschef går vidare mot nya utmaningar

  Claes Blomgren kommer att gå vidare mot nya utmaningar och lämnar KFS från den 1 september. Som tillförordnad förhandlingschef träder Anna Steen in från och med samma datum.

 • Träffa KFS på Kommek i Malmö

  KFS finns på plats på Kommek på Malmömässan den 17-18 augusti. Vår monter (A:26) hittar du på fackmässan i anslutning till konferensen.