Arkiv

 • Nytt inom arbetsmiljö

  Här kan du ta del av omvärldsbevakning kring arbetsmiljö i Sverige som vi tar fram varje månad. Rapporterna sammanställs för KFS av Karin Lindgren, Liv och arbete.

 • Inbjudan till KFS Ledarskapsdagar 17-18 november

  Välkommen till KFS Ledarskapsdagar, (tidigare Ordförande/VD-konferens)! I år erbjuder vi ett program på temat Ledarskap i förändring med inspirerande huvudtalare som Pär Mårts, Eva Hamilton, Kajsa Balkfors och Klas Hallberg. Är du ledare eller arbetar med ledarskap i olika former? Läs vidare och anmäl dig redan idag.

 • Snart startar KFS handledarutbildning

  Den 28 september lanserar KFS en helt nyframtagen handledarutbildning för att stötta medlemsföretagen i introduktion av nya medarbetare.

 • Anmäl dig till höstens medlemsdialog

  Under hösten kommer vi att bjuda in samtliga branscher till medlemsdialog om KFS framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Läs mer och anmäl dig här.

 • KFS kansli har stängt måndag och tisdag

  Under måndagen och tisdagen är KFS personal på planeringsdagar, kansliet håller därför stängt.

 • KFS förhandlingschef går vidare mot nya utmaningar

  Claes Blomgren kommer att gå vidare mot nya utmaningar och lämnar KFS från den 1 september. Som tillförordnad förhandlingschef träder Anna Steen in från och med samma datum.

 • Träffa KFS på Kommek i Malmö

  KFS finns på plats på Kommek på Malmömässan den 17-18 augusti. Vår monter (A:26) hittar du på fackmässan i anslutning till konferensen.

 • Live från Almedalen: Mångfald 2.0 - kartan förändras när normer och strukturer ställs på ända

  Följ oss live från seminariet i Almedalen idag kl 10-11: Edna Eriksson ger nya insikter kring mångfald och inkludering. Seminariet arrangeras av arbetsgivarorganisationerna inom Sextetten: KFS, KFO, Fastigo, Svenska Kyrkans arbetsgivarorganisation, Svensk Scenkonst och Arbetsgivaralliansen.

 • Avtal för bransch Vård och Omsorg klart med Vision, Förtecknade Saco och Vårdförbundet

  KFS har idag kommit överens om nytt avtal för bransch Vård och Omsorg som gäller för perioden 2016-04-01- 2017-03-31. Löneavtalet är sifferlöst och avtalet följer i övrigt industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2 % för tolv månader.

 • Träffa KFS i Almedalen - två seminarier på temat Ledarskap och Mångfald

  Välkommen till våra seminarier under Almedalsveckan. Den 4/7 kl 11-12 diskuteras Ledarskap i mellanrummet med Gunnar Westling i Odd Fellowhuset, inklusive lunchsmörgås. Den 5/7 kl 10-11 lyfter vi frågan om Mångfald och inkludering med Edna Eriksson på Gotlands museum. Seminarierna arrangeras i samarbete med de fristående arbetsgivarorganisationerna inom Sextetten*.

 • KFS och Kommunal tecknar avtal för bransch Utbildning

  KFS har kommit överens med Kommunal om nytt avtal för bransch Utbildning. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2 % och gäller från och med 2016-09-01 till och med 2017-08-31. - Vi är nöjda med att vi kunde sluta en överenskommelse i början av sommaren, så att våra skolor kan starta sin revisionsprocess för Kommunals medlemmar tidigt i höst säger Claes Blomgren, förhandlingschef på KFS.

 • Välkommen till Medlemsdialog om KFS framtida inriktning

  Under hösten kommer KFS att bjuda in samtliga branscher till medlemsdialog om KFS framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Vi hoppas att du tar möjligheten att delta för att få information och samtala om det utvecklingsarbete som bedrivits av KFS styrelse och om vad det innebär för ditt företag.

 • Välkommen till Medlemsdialog om KFS framtida inriktning

  Under hösten kommer KFS att bjuda in samtliga branscher till medlemsdialog om KFS framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Vi hoppas att du tar möjligheten att delta för att få information och samtala om det utvecklingsarbete som bedrivits av KFS styrelse och om vad det innebär för ditt företag.

 • Så här når du oss på KFS i sommar

  I sommar har vi alltid någon på plats som kan besvara dina arbetsgivarfrågor. Eftersom vi har begränsad bemanning är det enklast att nå oss via växeln på tel: 08-556 009 50.

 • Avtal för bransch Besöksnäring klart mellan KFS och Vision, Sveriges Ingenjörer, Civilekonomerna, Förtecknade Saco samt Ledarna

  ​KFS har kommit överens om nytt avtal för bransch Besöksnäring som gäller för perioden 2016-04-01- 2017-03-31. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2 % på tolv månader.

 • Storhelgstillägg

  Storhelgstilläggen för 2016 är nu färdiga och publicerade för de avtal som har förhandlats klart fram till nu. Se respektive branschsida.

 • ENA Energi står bakom Energiuppropet

  - Ett samhälle mår inte bra av utanförskap - därför står vi bakom Energiuppropet. Om vi som företag kan hjälpa till att få människor växa genom att hjälpa dem med meningsfulla arbetsuppgifter så gör jag gärna det, säger Tomas Ulväng, vd på Ena Energi som ställer sig bakom Energiuppropet.

 • KFS och Kommunal beviljas 250 000 kronor i statsbidrag till utbildning i språkpedagogik för arbetsgivare

  KFS och Kommunal har beviljats 250 000 kronor i statsbidrag från Skolverket. Bidraget ska användas till att komplettera handledarutbildning med en modul för språkpedagogik.

 • Storhelgstillägg

  Storhelgstilläggen för 2016 är nu färdiga för bransch Energi och ligger på branschsidan. För övriga branscher kommer storhelgstilläggen att läggas ut inom kort.

 • KFS och Transport tecknar avtal inom Flygplats och Återvinning

  KFS har kommit överens med Transport om avtal inom branscherna Flygplats och Återvinning. Avtalen följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2 % och gäller från och med 2016-04-01 till och med 2017-03-30.