Arkiv

 • Integration, mångfald och stärkt företagskultur på Sundsvall Elnät och ServaNet

  Som kommunägt bolag ligger det i Sundsvall Elnäts intresse att bidra med integrationsstärkande insatser för att hjälpa kommunen nå de mål som satts upp kring integration och mångfald. Bolaget har därför tillsammans med ServaNet öppnat upp och förberett för att ta emot nyanlända praktikanter och samtidigt förbättra företagskulturen i organisationen. HR-chefen Kristina Blombäck och konsulten Kristina Lockner berättar om hur de gått till väga.

 • Öppettider under påskveckan

  Under påskveckan har kansliet avvikande öppettider. På skärtorsdagen den 29/3 stänger vi kl. 12.00 för att öppna åter som vanligt den 3/4. Vi vill passa på att önska er alla en glad påsk!

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Lärarnas riksförbund för branschen Utbildning

  [Pressmeddelande]

  KFS och Lärarnas samverkansråd har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Utbildning som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-31. Avtalet är som tidigare år utan centralt angivet utrymme för löneökningarna.

 • Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan 14-16 november

  Nu är vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg. I vår monter, B05:25, finns representanter från både KFS och Pacta som gärna pratar arbetsgivarfrågor och den nya arbetsgivarorganisationen med dig. Vi erbjuder även våra besökare en fin present till hemresan. Hoppas vi ses!

 • KFS och Pacta i Framtidens Kommuner och Regioner

  I novemberupplagan av Framtidens Kommuner och Regioner kan du läsa en intervju med KFS vd Monica Ericsson och Pactas vd Markus Gustafsson. Där berättar de mer om sammanslagningen och den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova satsar på breddad rekryteringsbas med stöd från KFS och Arbetsförmedlingen

  Den rikstäckande chaufförsbristen gjorde att Renova inför sommaren 2016 behövde se över sina rekryteringsmöjligheter. Med stöd och inspiration från KFS inledde de ett samarbete med Arbetsförmedlingen för att bredda sin rekryteringsbas och tillgodose sina behov. KFS Handledarutbildning och verktyg för språkutveckling blev sedan ett viktigt stöd i introduktionsarbetet. Nu har samarbetet skalats upp och vidareutvecklats, och rekryteringen av nästa års sommarvikarier är redan igång.

 • Tack till er som deltog på KFS och Pactas första gemensamma konferens!

  Igår samlades cirka 200 ledare från Pacta och KFS medlemmar på Hilton Slussen för en första gemensam konferens. Temat var progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta och dagen fylldes med inspirerande talare, intressanta samtal och nya bekantskaper.

 • allahelgona

  Avvikande öppettider under alla helgons afton

  Fredagen den 3/11 har kansliet öppet kl. 08:00-12:00.

 • Sexuella trakasserier på arbetsplatsen – så agerar du som arbetsgivare

  Som arbetsgivare har du enligt diskrimineringslagen skyldighet att vidta åtgärder för att förebygga och förhindra att arbetstagare utsätts för trakasserier - oavsett om det är på arbetsplatsen, tjänsteresan eller utflykter som verksamheten anordnat. Skulle problemet uppstå är det viktigt att agera snabbt.

 • Dags att rapportera lönestatistik

  Nu är det dags för den årliga insamlingen av anställningsuppgifter för att ta fram lönestatistik. Uppmaningen går till den som är lönestatistikansvarig på samtliga medlemmar i KFS.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Kommunal för branschen Personlig assistans

  [Pressmeddelande]

  KFS och Kommunal har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Personlig assistans som gäller för perioden 2017-11-01 till och med 2020-10-31. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär en ökning av timlönen med 3,11 kr, 3,19 kr och 3,25 kr respektive år. Särskilda ersättningar höjs med 2,0 procent 2017, 2,0 procent 2018 och 2,5 procent 2019.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Vision för Trafikbranschen

  [Pressmeddelande]

  KFS och Vision har idag kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 2,2, 2,2 och 2,1 % respektive år.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Unionen för Trafikbranschen

  [Pressmeddelande]

  KFS och Unionen har idag kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 2,2, 2,2 och 2,1 % respektive år.

 • Vi ses på Kvalitetsmässan

  Den 14-16 november medverkar vi tillsammans med Pacta på Kvalitetsmässan i Svenska Mässan, Göteborg. Som medlem får du gratis inträde!

 • Den nya arbetsgivarorganisationen söker ny vd

  Pacta och KFS går samman den 1 januari 2018 och visionen är att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige i en gemensam arbetsgivarorganisation som stärker medlemsföretagens konkurrenskraft. Är du rätt person att bli organisationens första VD?

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Saco för branschen Trafik

  [Pressmeddelande]

  KFS och Saco har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet innehåller inte några centralt angivna löneökningsnivåer.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Kommunal för branschen Trafik

  [Pressmeddelande]

  ​KFS och Kommunal har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 588, 601 och 586 kr respektive år.

 • Från motgång till framgång – så lyckades Matlaget i Gällivare

  Matlaget i Gällivare vann i maj KFS pris för affärsmässig samhällsnytta - men vägen dit har inte varit lätt. I den här filmen berättar de om hur de med rätt ledarskap och innovativa processer kunde vända svåra utmaningar till framgång.

 • Grattis Mälarenergi till årets bästa hållbarhetsredovisning

  Aktuell Hållbarhet utser varje år ”Bästa hållbarhetsredovisning”. Efter att juryn granskat över 300 hållbarhetsredovisningar vann Mälarenergi i kategorin Icke vinstdrivande organisationer.

 • Nyhet! Utbildning i språkutveckling på arbetsplatsen

  Under hösten 2017 erbjuder vi en vidareutbildning i handledning för dig som vill skapa ett klimat där alla trivs och stödja en person i utvecklingen av sitt yrkesspråk. Workshopen har fokus på företagskultur och att lära ut yrkesspråk till någon som inte har svenska som modersmål. Utbildningen ges i Stockholm den 30 oktober, Karlskrona den 7 november samt Gävle den 29 november. Anmäl dig redan idag!