Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Uppdaterat utbildningsutbud

  Gå en kurs i vår! I vårt uppdaterade utbud finns bland annat kurser i arbetsrätt och arbetstid, samt fler workshoptillfällen i handledning. Välkommen med din anmälan!

 • Medlemsdagarna 2018

  Vi på Pacta/KFS är stolta och glada över att få välkomna dig som medlem till våra första medlemsdagar med förenings- och årsstämma. För första gången möts vi i Sveriges nyaste arbetsgivarorganisation för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar. Var med och skapa historia!

 • Per Nordenstam har tillträtt som vd för den nya arbetsgivarorganisationen

  Den 19 februari tillträdde Per Nordenstam som ny vd för den nya arbetsgivarorganisationen som utgörs av KFS och Pacta tillsammans. - Äntligen är jag på plats och mitt ansvar är att från och med nu leda framtidens arbetsgivarorganisation!

 • ​KFS beviljas statsbidrag från Skolverket

  [Pressmeddelande]

  KFS har efter en gemensam ansökan med Kommunal beviljats statsbidrag på 860 000 kronor från Skolverket för att ytterligare vässa verktygen för arbetsgivarna att arbeta med kompetensförsörjning inom ramen för yrkesintroduktionsavtalen (YA). - Vi ser det som ett viktigt uppdrag att verka för att fler unga, nyanlända och långtidsarbetslösa etableras på arbetsmarknaden, säger Anna Steen på KFS.

 • Luleå Energi stärker varumärket och affären genom kompetensförsörjning

  Luleå Energi har enligt Svenskt Kvalitetsindex haft energibranschens nöjdaste kunder tio år i rad. För att bevara detta kundförtroende och uppnå sina mål behövs kompetenta medarbetare och energibolaget arbetar därför bland annat med strategisk kompetensförsörjning.

 • Lönestatistik 2017

  KFS lönestatistik för 2017 finns nu publicerad på våra medlemssidor. Tack till alla medlemsföretag som svarat! Resultatet baseras på uppgifter från 29375 individer från 467 KFS-företag. Svarsfrekvensen motsvarar 96 % av antalet anställda KFS medlemsföretag och 90% av medlemsföretagen.

 • Vi söker förhandlare till Pacta/KFS – framtidens arbetsgivarorganisation!

  Pacta och KFS går nu samman och bildar en gemensam arbetsgivarorganisation. Vi erbjuder dig som förhandlare en unik chans att vara med på resan och att forma en ny arbetsgivarorganisation. Välkommen med din ansökan redan idag!

 • Kompensation för sänkt tjänstepension gäller även tidigare anställda i KFS medlemsföretag

  Pacta och SKL har beslutat att de pensionärer som fått sänkt tjänstepension ska kompenseras. De pensionärer som fått tjänstepensionen reducerad 2018 kommer att få en tillfällig kompensation som motsvarar nivån för 2017. Detta gäller även för KFS berörda medlemsföretag och deras före detta medarbetare.

 • CEEP CSR Label 2018

  CEEP CSR Label är en europeisk utmärkelse som beviljas företag som framgångsrikt lyckats integrera CSR i sin verksamhet. Etiketten visar att man är ett företag som tar socialt och etiskt ansvar. 2018 hålls CEEP CSR Label-ceremonin i Stockholm den 11 december. Ansökan görs i två steg där man börjar med en självbedömning via ett verktyg på nätet - detta verktyg öppnade den 1 februari och sista dag för självbedömning är den 25/5. Hittills har tre medlemsföretag lyckats få etiketten för sitt utmärkta arbete med CSR: Stockholm Vatten, Fyrishov och Kraftringen. Är ni nästa företag som får utmärkelsen? Läs mer och påbörja ansökan redan idag!

 • NYHET! Den 1 februari lanserar vi servicetelefonen

  Från och med den 1 februari kan du även nå oss på vår servicetelefon. Varje vardag kl 09.00-12.00 finns det alltid en förhandlare tillgänglig för rådgivning. I första hand kan du som medlem även i fortsättningen ringa direkt till din personliga förhandlare för branschspecifika frågor. Servicetelefonen är en utökning av kontaktvägarna in till vår medlemsservice. Numret är 08-452 75 20 och gäller för alla medlemmar i den nya arbetsgivarorganisationen som bildas av KFS och Pacta. Välkommen med ditt samtal!