Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Pacta + KFS = Sant

  Det gemensamma arbetet med att forma framtidens arbetsgivarorganisation har äntligen påbörjats. Pacta och KFS går samman den 1 januari 2018 och visionen är att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige i en gemensam arbetsgivarorganisation som stärker de samhällsnyttiga företagens konkurrenskraft. Tillsammans utgör vi det självklara valet av arbetsgivarorganisation som levererar bästa möjliga service till våra medlemmar. Vår gemensamma resa börjar nu – gör oss sällskap!

 • ​Styrelse för det nya servicebolaget i KFS och Pacta utsedd

  [Pressmeddelande]

  Vid gårdagens extra bolagsstämma i Pactarb AB beslutades om ny bolagsstyrelse för den nya arbetsgivarorganisationen som skapas genom en sammanslagning av Pacta och KFS. Styrelsen beslutade i enlighet med valberedningens förslag.

 • Nya avtal tillgängliga digitalt

  Nu finns avtalen för branscherna Besöksnäring, Energi, Flygplatser, Läns- och regionmuseer, Parkering samt Vård och Omsorg tillgängliga digitalt som PDF på respektive branschsida.

 • Kraftringen får pris för sin parlör för nyanlända energiexperter

  Grattis till vår medlem Kraftringens energiingenjör Basel Taleb som igår tog emot pris av Herbert Felixinstitutet vid Eslövs Näringslivsgala för sitt arbete med att fram en språkparlör för nyanlända energiexperter!

 • Ny pensionsexpert för KFS medlemmar

  Erik Lardenäs, förhandlare på Pacta, tar från och med 1 september över pensions- och försäkringsfrågorna från Per Sjödin som slutade på KFS den 31 augusti.

 • Ulf Olsson blir ny ordförande i Pacta

  Under måndagen stod det klart att Ulf Olsson efterträder Heléne Fritzon som ordförande i Pacta. Heléne lämnade uppdraget i somras då hon utsågs till migrations- och biträdande justitieminister. Ulf Olsson tar nu över ordföranderollen, mitt uppe i fusionsarbetet mellan Pacta och KFS.

 • Nu har genomförandeprocessen av samgående mellan KFS och Pacta startat

  Efter medlemmarnas beslut på årsstämmorna i våras om att man är för ett sammangående med Pacta har genomförandeprocessen nu tagit fart. Den 1 januari 2018 kommer de båda organisationerna formellt att gå samman och hösten kommer därför att präglas av förberedelser inför detta. Som medlem i KFS är det bra att veta vad som nu sker i olika steg.

 • Senaste nytt från Avtal 2017

  Nu börjar avtalen bli färdiga för tryck och publiceras digitalt som pdf under slutet av augusti/början av september. I takt med att de blir klara hittar ni avtalen på webbplatsen under respektive branschsida samt på sidan Trycksaker. Alla medlemsföretag får dessutom ett antal tryckta exemplar distribuerade direkt från tryckeriet.

 • Gunnebo nominerat till internationellt trädgårdspris

  KFS medlem Gunnebo Slott och Trädgårdar har som enda svenska park blivit nominerad till European Award for Ecological Gardening 2017 i kategorin Besöksträdgårdar för sin hållbara och ekologiska trädgårdsskötsel.

 • Skellefteå Kraft: ''Branschen behöver bli mer öppen för olikheter, vilket ökar vår attraktionskraft som arbetsgivare''

  Eva Lindberg, HR-chef på Skellefteå Kraft, svarar på frågor om deras deltagande i Energiuppropet.