Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Platser kvar till vårens GDPR-utbildningar

  Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder i kraft 25 maj och innebär stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Med vår endagskurs får du koll på grundbegrepp och kan förbereda dig för de centrala regler som kan komma att beröra din verksamhet.

 • Nu är det dags att lämna årsuppgifter inför 2018

  Era uppgifter är vårt underlag när vi debiterar årets medlems- och serviceavgift samt avgift till Trygghetsfonden, plus till sammanställning av medlemsföretagens lönesummor och antal anställda. Senast den 22 januari behöver vi ha era uppgifter.

 • Så arbetar Trollhättan Energi med språkpraktik

  Det som började som ett inkluderingsprojekt har nu även blivit en kompetensförsörjningsfråga för Trollhättan Energi. Bolaget, som är engagerade i Energiuppropet, har sedan 2016 tagit emot flera språkpraktikanter runt om i organisationen. Här får vi ta del av deras erfarenheter.

 • Per Nordenstam blir VD för Sveriges nya arbetsgivarorganisation

  [Pressmeddelande]

  Per Nordenstam har utsetts till vd för den nya arbetsgivarorganisationen som bildas genom sammanslagningen mellan KFS och Pacta. Per har mångårig erfarenhet som kommundirektör och en bakgrund från flera ledande befattningar inom den kommunala sfären. - Det känns fantastiskt spännande att få förmånen att vara med och forma framtidens arbetsgivarorganisation, säger Per Nordenstam.

 • God jul och gott nytt år!

  Under jul och nyår har kansliet avvikande öppettider med begränsad tillgänglighet. Under våra öppettider når du alltid någon av våra förhandlare via växeln på tel: 08-556 009 50. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

 • Regionalt samarbete kring strategisk kompetensförsörjning

  Gävle Energi, Gästrike Vatten och Gästrike Återvinnare ingår i samma kommunkoncern och samarbetar kring flera verksamhetsfrågor. Med stöd från KFS har de numera även etablerat en värdefull samverkan kring kompetensförsörjning och arbetsplatsförlagt lärande. - Samarbetet gör att vi kan utbyta idéer och stötta varandra i dessa viktiga frågor, säger Thomas Nylund på Gästrike Återvinnare.

 • En julklapp som räddar liv

  Alla känner vi någon som drabbats. Faktum är att en av tre någon gång i livet kommer få cancer, men tack vare forskningen ökar överlevnaden och fler blir friska. I år har vi därför som julgåva valt att stötta Cancerfonden och deras vision att besegra cancer.

 • Fler workshops i handledning under 2018

  Den uppskattade handledarutbildningen fortsätter under nästa år, och vi har nu fyllt kalendern med fler workshoptillfällen på flera orter runt om i Sverige. Identifiera och anmäl lämpliga deltagare redan idag!

 • Välkommen till rikskonferensen Bättre Skola 2018

  Välkommen till Eskilstuna och rikskonferensen Bättre Skola den 17-18 januari 2018! Konferensen riktar sig till rektorer, skolchefer, lärare, förvaltningschefer, forskare, representanter för myndigheter och organisationer inom skolområdet och andra med intresse av och ansvar för skolutveckling. KFS är medarrangörer i konferensen som är en viktig mötesplats för alla er som arbetar inom utbildningsbranschen.

 • Språkutvecklarens bästa tips för språkutveckling på arbetsplatsen

  Språkutveckling på arbetsplatsen ligger i tiden som en del av smartare rekrytering, men hur kan du som arbetsgivare skapa de bästa förutsättningarna? För att inspirera och underlätta processen erbjuder vi våra medlemmar flera gynnsamma verktyg. Till vår hjälp har vi Karolina Larsson, språkutvecklare och engagerad i inkluderingsfrågor och här delar hon med sig av sina främsta tips!