Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan 14-16 november

  Nu är vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg. I vår monter, B05:25, finns representanter från både KFS och Pacta som gärna pratar arbetsgivarfrågor och den nya arbetsgivarorganisationen med dig. Vi erbjuder även våra besökare en fin present till hemresan. Hoppas vi ses!

 • KFS och Pacta i Framtidens Kommuner och Regioner

  I novemberupplagan av Framtidens Kommuner och Regioner kan du läsa en intervju med KFS vd Monica Ericsson och Pactas vd Markus Gustafsson. Där berättar de mer om sammanslagningen och den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova satsar på breddad rekryteringsbas med stöd från KFS och Arbetsförmedlingen

  Den rikstäckande chaufförsbristen gjorde att Renova inför sommaren 2016 behövde se över sina rekryteringsmöjligheter. Med stöd och inspiration från KFS inledde de ett samarbete med Arbetsförmedlingen för att bredda sin rekryteringsbas och tillgodose sina behov. KFS Handledarutbildning och verktyg för språkutveckling blev sedan ett viktigt stöd i introduktionsarbetet. Nu har samarbetet skalats upp och vidareutvecklats, och rekryteringen av nästa års sommarvikarier är redan igång.

 • Tack till er som deltog på KFS och Pactas första gemensamma konferens!

  Igår samlades cirka 200 ledare från Pacta och KFS medlemmar på Hilton Slussen för en första gemensam konferens. Temat var progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta och dagen fylldes med inspirerande talare, intressanta samtal och nya bekantskaper.

 • Sexuella trakasserier på arbetsplatsen – så agerar du som arbetsgivare

  Som arbetsgivare har du enligt diskrimineringslagen skyldighet att vidta åtgärder för att förebygga och förhindra att arbetstagare utsätts för trakasserier - oavsett om det är på arbetsplatsen, tjänsteresan eller utflykter som verksamheten anordnat. Skulle problemet uppstå är det viktigt att agera snabbt.

 • Dags att rapportera lönestatistik

  Nu är det dags för den årliga insamlingen av anställningsuppgifter för att ta fram lönestatistik. Uppmaningen går till den som är lönestatistikansvarig på samtliga medlemmar i KFS.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Kommunal för branschen Personlig assistans

  [Pressmeddelande]

  KFS och Kommunal har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Personlig assistans som gäller för perioden 2017-11-01 till och med 2020-10-31. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär en ökning av timlönen med 3,11 kr, 3,19 kr och 3,25 kr respektive år. Särskilda ersättningar höjs med 2,0 procent 2017, 2,0 procent 2018 och 2,5 procent 2019.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Vision för Trafikbranschen

  [Pressmeddelande]

  KFS och Vision har idag kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 2,2, 2,2 och 2,1 % respektive år.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Unionen för Trafikbranschen

  [Pressmeddelande]

  KFS och Unionen har idag kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 2,2, 2,2 och 2,1 % respektive år.

 • Vi ses på Kvalitetsmässan

  Den 14-16 november medverkar vi tillsammans med Pacta på Kvalitetsmässan i Svenska Mässan, Göteborg. Som medlem får du gratis inträde!