Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Fler workshops i handledning under 2018

  Den uppskattade handledarutbildningen fortsätter under nästa år, och vi har nu fyllt kalendern med fler workshoptillfällen på flera orter runt om i Sverige. Identifiera och anmäl lämpliga deltagare redan idag!

 • Välkommen till rikskonferensen Bättre Skola 2018

  Välkommen till Eskilstuna och rikskonferensen Bättre Skola den 17-18 januari 2018! Konferensen riktar sig till rektorer, skolchefer, lärare, förvaltningschefer, forskare, representanter för myndigheter och organisationer inom skolområdet och andra med intresse av och ansvar för skolutveckling. KFS är medarrangörer i konferensen som är en viktig mötesplats för alla er som arbetar inom utbildningsbranschen.

 • Språkutvecklarens bästa tips för språkutveckling på arbetsplatsen

  Språkutveckling på arbetsplatsen ligger i tiden som en del av smartare rekrytering, men hur kan du som arbetsgivare skapa de bästa förutsättningarna? För att inspirera och underlätta processen erbjuder vi våra medlemmar flera gynnsamma verktyg. Till vår hjälp har vi Karolina Larsson, språkutvecklare och engagerad i inkluderingsfrågor och här delar hon med sig av sina främsta tips!

 • Välkommen till KFS Lotta!

  Den 1 december börjar vår nya förhandlare Lotta Gahmberg hos oss. Hon kommer senast från fastighet- och byggföretaget Riksbyggen och kommer att ansvara för branschen Energi.

 • ​Sänkt serviceavgift från den 1 januari i den nya arbetsgivarorganisationen

  Serviceavgiften i den nya arbetsgivarorganisationen kommer att sänkas för KFS medlemmar, från nuvarande 0,30% till 0,25% av medlemsföretagens totalt utbetalda bruttolön föregående år. Den nya avgiften gäller från den 1 januari 2018 då KFS och Pacta går samman och skapar en ny arbetsgivarorganisation tillsammans. - Det är en märkbar effekt av samgåendets fördelar, säger Monica Ericsson, vd på KFS.

 • Hjälp oss att bli ännu bättre

  Nu är det dags att säga vad du tycker! Vartannat år genomför vi medlemsundersökningen med syftet att ta reda på hur du som medlem uppfattar KFS. Vi har i tidigare mätningar fått ett högt NKI-värde och det är vi stolta över. Enkäten har skickats ut via mail till vd, ordförande och kontaktpersoner. Vi hoppas att du vill delta i undersökningen och därmed vara delaktig i din arbetsgivarorganisations fortsatta utveckling!

 • Kraftringen: Inkluderingsarbetet berikar vår verksamhet

  Kraftringen är drivande i Energiuppropet – ett branschupprop för en inkluderande arbetsmarknad. Med KFS stöd och verktyg som grund har de öppnat upp för flera praktikplatser runt om i organisationen. Senast i oktober var det dags för entreprenadsverksamheten som tog emot tre nyanlända praktikanter. - Det berikar vår verksamhet, säger Niclas Nilsson som är ansvarig för verksamhetsområdet.

 • Varför YA?

  KFS förhandlingschef Anna Steen har intervjuats av YA-delegationen om utmaningarna gällande kompetensförsörjning i olika branscher och hur YA kan vara en av lösningarna.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Lärarnas riksförbund för branschen Utbildning

  [Pressmeddelande]

  KFS och Lärarnas samverkansråd har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Utbildning som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-31. Avtalet är som tidigare år utan centralt angivet utrymme för löneökningarna.

 • Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan 14-16 november

  Nu är vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg. I vår monter, B05:25, finns representanter från både KFS och Pacta som gärna pratar arbetsgivarfrågor och den nya arbetsgivarorganisationen med dig. Vi erbjuder även våra besökare en fin present till hemresan. Hoppas vi ses!