Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Öppettider under försommarens helg- och klämdagar

  Här kan du ta del av våra öppettider under Kristi himmelsfärd och nationaldagen.

 • Dags för en andra omröstning om KFS framtid

  Den 19 juni är det dags för ytterligare en medlemsomröstning om att bilda en ny arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta. Precis som vid ordinarie årsstämma går det bra rösta på plats eller via fullmakt. Allt underlag har i dagarna skickats ut till samtliga medlemsföretag. Beslutsunderlagen finns även på webben under kfs.net/framtid. Återigen är det viktigt att så många som möjligt av KFS medlemsföretag röstar.

 • Matlaget i Gällivare vinner KFS-priset 2017

  [Pressmeddelande]

  ​Matlaget i Gällivare är årets vinnare av KFS-priset för affärsmässig samhällsnytta för sitt engagerade arbete med långsiktig hållbarhet. Priset delades ut under en ceremoni på de pågående KFS-dagarna i Umeå.

 • HEMAB - årets andrapristagare av KFS-priset

  [Pressmeddelande]

  ​Härnösand Energi & Miljö, HEMAB, är 2017 års andrapristagare av KFS-priset som lyfter särskilda insatser för affärsmässig samhällsnytta. Priset delades under KFS-dagarna i Umeå. I motiveringen uppmärksammas det proaktiva och framtidsinriktade arbete som företaget bedriver för miljömässig och social hållbarhet.

 • KFS medlemmar röstar för att skapa en ny nationell arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta

  KFS har idag genomfört en omröstning om att skapa en helt ny arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta. 83,2% röstade för, vilket innebär att första steget mot en sammanslagning nu är taget. Nästa omröstning sker under en ny stämma den 19 juni i Stockholm.

 • ​KFS medlemmar röstar för att skapa en ny nationell arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta

  [Pressmeddelande]

  KFS har idag genomfört en omröstning om att skapa en helt ny arbetsgivarorganisation tillsammans med Pacta. 83,2% röstade för, vilket innebär att första steget mot en sammanslagning nu är taget. Nästa omröstning sker under en ny stämma den 19 juni i Stockholm.

 • Mod att skapa hållbar samhällsnytta är temat på årets KFS-dagar i Umeå 17-18 maj

  KFS största medlemsarrangemang KFS-dagarna går av stapeln i Umeå den 17-18 maj. Temat i år är mod att skapa hållbar samhällsnytta, och utöver årsstämma innehåller programmet föredrag och seminarier som relaterar till temat.

 • Aktuellt läge i KFS avtalsförhandlingar

  KFS förhandlingschef Anna Steen bloggar om senaste nytt inom avtalsrörelsen: Sedan det så kallade märket blev klart i förhandlingarna inom ramen för industriavtalet den 31 mars har arbetet i KFS avtalsförhandlingar accelererat. Utgångspunkten för samtliga avtalsområden är att teckna treåriga avtal.

 • Glad påsk önskar vi på KFS

  Skärtorsdagen är halvdag på KFS. Vi är tillbaka med ordinarie öppettider på tisdag 18/4.

 • Fler kan anställas med yrkesintroduktion

  Målgruppen för yrkesintroduktionsanställning utökas från och med den 1 maj: Förutom ungdomar omfattas nu även nyanlända och långtidsarbetslösa. Förhoppningen är att detta ska hjälpa medlemsföretagen att bredda sin rekryteringsbas ytterligare för att säkerställa sina kompetensbehov, och samtidigt hjälpa fler grupper in på arbetsmarknaden.